Web-programozó felsőfokú szakképzés

EKF - Matematikai és Informatikai Intézet

Információ |  Letölthető anyagok |  Nyári gyakorlat |  Külső hivatkozások |  Kapcsolat
Információ

Képzési forma, tagozat: felsőfokú szakképzés, nappali és levelező tagozat
Képzési idő: 4 félév, 120 kredit
Oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Web-programozó
OKJ száma: 55 481 04 0000 00 00

Képzés célja: Olyan informatikai szakemberek képzése, akik képesek dinamikus weblapokat, portálokat tervezni, kifejleszteni, tesztelni, bevezetni és üzemeltetni. Továbbá kellő mélységű elméleti ismeretet nyújtani a képzés második ciklusában, Programtervező informatikus BSc szinten, történő folytatásához.

Ideális jelentkező:

Főbb tárgyak: A képzés öt modulból áll. Minden modulból külön vizsga van, de egy modulból csak egyszer kell vizsgázni, ha esetleg más OKJ képzésben is részt vesz valaki. A web-programozó moduljai:

Nyelvi követelmények: A felsőfokú szakképzés megszerzéséhez idegen nyelvű szakmai szöveg megértését vizsgáló modul záróvizsgát kell tenni, de ezt 2 a képzésbe beépített nyelvi óra is segíti.

Továbbtanulási lehetőségek: Hallgatóink a szakképzés megszerzése után folytathatják tanulmányaikat bármelyik BSc szakon. Ha ezt Programtervező informatikus (PTI) BSc szakon teszik, akkor az elvégzett 120 kreditből 60 kredit beszámításra kerül. A két képzésben párhuzamosan is részt lehet venni kihasználva a Web-programozó szakon lévő sok technológiai és a PTI erős elméleti hátterének kombinációját.

Szakma szépségei: A web-programozó olyan informatikai szakember, aki a megszerzett informatikai ismereteit hatékonyan tudja alkalmazni a gyakorlatban és a gazdasági élet több területén is. A végzett hallgatóink képesek dinamikus weblapok rendszereket áttekinteni, fejleszteni, tesztelni és üzemeltetni. A szakon megszerzett tudás alkalmazásával lehetőség nyílik erős adatbázis kezelési, hálózati (CISCO akadémia), szerver üzemeltetői, web-programozói ismeretekre szert tenni.

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek: Egyre inkább elfogadott az a mondás, hogy akinek nincs weblapja, az nem is létezik. A nálunk végző web-programozók nagyon jó eséllyel helyezkednek el nagyobb vállalatok weblap készítőjeként, kisebb-nagyobb web megoldásokat készítő informatikai cégeknél, újságok online szerkesztőségében, online áruházak, közösségi oldalak fejlesztőiként, de akár adatbázis- vagy szerverüzemeltetőként is. Büszkén mondhatjuk, hogy Programtervező informatikus BSc szakon végzett hallgatóink közül mindenki néhány hét alatt munkát talált. Reméljük ez igaz lesz a Web-programozó szakon végző hallgatóinkra is.

Letölthető anyagok
Nyári gyakorlat
Külső hivatkozások
Kapcsolat
E-mail: szamtech@ektf.hu Tel./Fax: (36) 520-486 Cím: 3300 Eger, Leányka u. 4.
Érvényes HTML 4.01 Transitional Érvényes CSS!